Kuntavaalit 2017

 Kuntavaalit 2017 oli menestys sekä minulle henkilökohtaisesti että Kouvolan Vihreille. Valtava kiitos siitä juuri sinulle!

Kuntavaalien tuloksen myötä Vihreiden ääni näkyy päätöksenteossa lautakunnista kaupunginhallitukseen ja maakunnalliseen päätöksentekoon. Saimme todellisen valtuustoryhmän, joka ryhtyy innolla kehittämään Kouvolaa paremmaksi paikaksi meille kaikille asua ja elää sekä pitää katseen tulevaisuudessa, jotta Kouvola säilyy myös lapsillemme.

vihreät netti.jpg

Valtuutettumme tällä kaudella ovat Jenni Aikio, Kaisa Spies, Sari Hyytiäinen, Juha Huhtala, Minna-Kristiina Mattila sekä Anna Tikka. Tsemiä meille!

 

Minä sain neljänneksi eniten ääniä koko Kouvolassa, eniten kaikista naisehdokkaista. Tulos on häkellyttävä. Kiitos. Vaalimenestyksen myötä pääsen toimimaan kaupunginvaltuuston lisäksi Kouvolan kaupunginhallituksessa sekä Kymenlaakson maakuntahallituksessa.

 

kh_ssa

 Vaaliteesini

#kivempikouvola

 

Kuntavaaleissa 2017 minä tavoittelin kivempaa Kouvolaa. Mitä se oikein on?

soppa3

Kivempi Kouvola on pieniä ja isoja asioita.

 

 • Kivemmassa Kouvolassa puistot ovat kaupunkilaisten aktiivisessa käytössä. Niissä järjestetään tapahtumia, kasataan pulkkamäkiä, pidetään kirppistä, myydään jäätelöä, käydään torikauppaa ja paljon muuta. Viranhaltijoiden asenne puistoja ja muutenkin tapahtumia kohtaan on mahdollistava. Se tarkoittaa, että ensimmäiseksi ei mietitä miksi tapahtumaidea ei voisi toimia, vaan pohditaan miten se saadaan toimimaan.

 

 • Kivemmassa Kouvolassa rakennetaan yksi iso laadukas lasten leikkipuisto, kuten esimerkiksi Lahden Launeen perhepuisto, johon perheet kokoontuvat viettämään aikaa ja tapaamaan toisiaan. Leikkipuisto on matkailuvaltti myös Kouvolan ulkopuolisille perheille.

 

 • Kivemmassa Kouvolassa koululaiset opiskelevat terveissä rakennuksissa. Tämä on minusta ehdoton vaatimus. Koulurakennukset korjataan tarvittaessa velaksi jos omaa rahaa ei ole riittävästi. Me emme sairastuta lapsiamme. Sairaista lapsista kasvaa sairaita aikuisia. Tämä on inhimillisesti törkeää, mutta myös huonoa talouspolitiikkaa.

 

 • Kivemmassa Kouvolassa markkinointi suunnataan pääkaupunkiseudulla työskenteleville. Kerrotaan edullisesta asumisesta, hyvistä junayhteyksistä, kehittyvästä keskustasta ja hyvistä palveluista. Houkutellaan etätyöntekijät muuttamaan Kouvolaan. Ollaan samalla yhteydessä kaikkiin Kouvolassa 20 vuoden aikana asuneisiin mutta täältä poismuuttaneisiin ja houkutellaan heitä takaisin. Uudet asukkaat tuovat verotuloja, käyttävät yritysten palveluita, nuorentavat vanhenevaa väestöämme ja tuovat elinvoimaa.

 

 • Kivemmassa Kouvolassa hoidetaan kunnan taloutta vastuullisesti. Koska Kouvolan kuntaveroprosentti on jo nyt melko korkea, sen korottamiseen ei juuri ole varaa. Kouvolalla on karkeasti 5 miljoonaa euroa liian vähän rahaa joka vuosi. Jostain tämä raha on kaivettava. Kyseessä on sen verran suuri summa, että millään yhdellä keinolla sitä ei saada kasaan. Tarvitaan erilaisia toimia.
  • Työllistetään pitkäaikaistyöttömiä kaupungin palvelukseen ja säästetään Kela-sakoissa (nyt noin 7 miljoonaa euroa joka vuosi).
  • Tehdään kaikkemme, jotta saadaan etätyöntekijöitä Kouvolaan asumaan.
  • Kunnan työntekijöiden sairauspoissaloihin kuluu yli 25 miljoonaa euroa vuosittain. Tukemalla esimerkiksi liikuntamahdollisuuksia, mahdollistamalla etätyö ja parempi työn ja perheen yhteensovittaminen voidaan helpottaa työntekijän arjen jaksamista ja säästää rahaa sairauspoissaoloissa.
  • Myös kipeitä ratkaisuja on oltava valmis tekemään. Tässä kohtaa kuntavaaliehdokkaan on helppo olla populisti ja kertoa, että miljoonasäästöt hankitaan hallintoa säästämällä. Ei hankita. Kun väestö vanhenee ja lasten määrä vähenee sekä koulurakennukset rapistuvat kaikkialla, on aihetta pohtia pitäisikö kouluja yhdistää. Jo hallinnolliset yhdistämiset – vaikka yhteinen rehtori – tuovat säästöjä. Minusta isot koululaiset voivat kulkea pidempiä matkoja kuin pienet, säästäisin siis yläkouluista ja lukioista mieluummin kuin alakouluista. Kaikki kouluratkaisut tulee tehdä erittäin huolellisesti. Niissä on tehtävä lapsivaikutusten arviointi. Jos kouluja yhdistetään, on satsattava sujuviin julkisiin yhteyksiin, riittäviin koulukyyteihin sekä turvalliseen liikkumiseen.

 

Kivempi Kouvola on meidän kaikkien yhteinen parempi kotikaupunki. Minä haluan rakentaa sitä seuraavan neljän vuoden aikana kaupunginvaltuustossa. Minulla on yhden kauden kokemus valtuustotyöstä. Olen nyt kokeneempi, asiantuntevampi ja verkostoituneempi kuin neljä vuotta sitten. Vaikuttamisenmahdollisuuteni ovat paremmat. Osaan viedä asioita eteenpäin tehokkaammin. Halu ja into vaikuttaa on samat kuin neljä vuotta sitten. Olen äärettömän innostunut tekemään kuntapolitiikkaa ja rakentamaan tätä kaupunkia paremmaksi. Olen realistisempi kuin aloittaessani. Tunnen vastuun talouden kohentamisesta ja siksi pystyn tekemään ikäviäkin päätöksiä jos niiden hyöty on pitkällä aikavälillä sekä paikallisen alueen että koko kaupungin edun mukainen. Olen joutunut tekemään niin kovia päätöksiä, että en olisi sitä aiemmin arvannut. Vain masokisti ryhtyy kuntapäättäjäksi näinä aikoina, luki Kouvolan Sanomissa. Olen eri mieltä. Nyt jos koskaan päättäjien arvot punnitaan.

 

Mitä kivempi Kouvola on sinulle? Kerro minulle hyvät ideat, ne parhaimmat älynväläykset ja vien ajatuksiasi eteenpäin päätöksenteossa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s