Mistä tunnistaa yhteistyökykyisen ehdokkaan?

Tuntuu, että näissä vaaleissa miltei jokainen äänestäjä haluaa äänestää yhteistyökykyisiä ihmisiä valtuustoon. Juju onkin kai siinä, että miten lopulta tiedät kuka on yhteistyökykyinen ja kuka ei.

Minulla on perusvinkki, josta voit lähteä liikkeelle, kun mietit onko ehdokas yhteistyökykyinen. Jos hän suureen ääneen korostaa omia tekemisiään, luettelee tarkkaan saavutuksensa, niin hän todennäköisesti ei ole yhteistyökykyinen.

Jos ehdokkaan agendalla on lähinnä muiden tekemien virheiden esittely ja toisten dissaaminen, niin tämä on vinkki kakkonen, että yhteistyötaidot voi olla heikohkot.

Vaikein on tunnistaa ne tyypit, jotka itse luulevat olevansa kovinkin yhteistyökykyisiä, mutta todellisuudessa eivät ole sitä. Näitäkin nimittäin on. On tyyppejä, jotka epäröimättä heittävät kaverin bussin alle, kun tilanne tulee tai jotka eivät koskaan, ikinä tingi tuumaakaan jos joutuisivat samalla luopumaan omasta edusta. Tätähän yhteistyö on, että tulet vastaan toisen vuoksi, et heitä kaveria bussin alle vaan jeesaat ja otat mukaan siihen bussiin. Luovut tarvittaessa omasta mainevoitosta. Tämän ryhmän tunnistamiseen en oikein osaa sanoa muuta kuin, että jos tuntuu, että ehdokkaalla on aika iso ego, niin hän saattaa kuulua tähän jengiin.

Yhteistyökykyinen sanan voi helposti painaa mainokseen ja vaaliesitteeseen. Se ei kuitenkaan vielä tarkoita yhtään mitään. Äänestäjä, sinulla on valta ja vastuu. Äänestä yhteistyökykyisen ehdokkaan puolesta, jotta me saadaan tätä kaupunkia vietyä yhdessä eteenpäin ja palautettua uskoa kuntapolitiikkaan.

%d bloggaajaa tykkää tästä: