Oikeat kysymykset

Ehkä joskus onkin niin, että ennen kuin voi mennä eteenpäin – astua tulevaisuuteen suunta määriteltynä, tavoitteet kirkkaina – on aivan ensimmäisenä osattava kysyä oikeat kysymykset.

Olen miettinyt mitkä ovat ne olennaisimmat kysymykset Kouvolan kannalta. Ne, jotka meidän on  ymmärrettävä kysyä. Kun meillä on oikeat kysymykset, voimme yhdessä etsiä vastauksia. Kuntapolitiikka on siitä jännittävää, että yhden ihmisen oikeilla vastauksilla ei oikeastaan ole merkitystä, vasta kun vastausten takana on valtuuston enemmistö, on meillä ratkaisun avaimet.

Mutta mitä jos ihan ensimmäisenä meidän täytyy miettiä ne oikeat kysymykset. Aloitetaan siitä.

Tässä ovat minun kysymykseni. Osa on pieniä, osa isompia. Kaikkiin on minusta löydyttävä vastaus porukalla.

  • Kouvola on vahvasti punainen, tehtaiden ja työväestön kaupunki. Ison puolueen suunta on pitkään määritelty pienessä porukassa menneisyyteen katsoen. Milloin isoin puolue ottaa johtavan roolinsa, kokoaa muut mukaan ja alkaa katsoa tulevaisuuteen?
  • Miten järkätään palvelut niin, että niitä on koko tässä laajassa kaupungissa mutta väestön vähentyessä ne on hoidettu jotenkin fiksusti eli siten että rahat riittää?
  • Miten me katsotaan yhdessä tulevaisuuteen että meillä on yhteinen näkemys siitä mitä Kouvola on vaikka vuonna 2040? Se yhteinen tavoite ei voi olla se, mitä Kouvola OLI vuonna 2000.
  • Kuntapolitiikassa ei ole oppositiota. Silti toiseksi suurin puolue Kokoomus on ajautunut oppositioon. Miten sivistysporvareiden ja taloudenpitäjän ääni saadaan kuuluviin?
  • Miten me järkätään tämän kaupungin asiat niin, että me kannamme osamme Suomen 11. suurimpana kaupunkina myös maailmanlaajuisista kriiseistä kuten ilmastonmuutoksesta tai pakolaisuudesta?
  • Miten hidastamme väestön vähenemistä?
  • Miten luomme toivoa ja uskoa tulevaisuuteen tähän kaupunkiin?

Mitkä sinusta ovat Kouvolan tulevaisuuden olennaisimmat kysymykset?

%d bloggaajaa tykkää tästä: