Demokratian soturiT

Tunnustan nolona. En osaa perustaa mitään tukiryhmää vaaleihin. Minun on tosi vaikea ajatella, että olisi ihmisiä, jotka tekisivät vaalijuttuja minun puolestani. Että joku olisi niin kiltti.

En siis perusta tukiryhmää, koska A. olen sellaisissa tosi huono ja jotenkin nolostun ja B. koska kuntavaalit tehdään yhdellä puolueporukalla. Kouvolan Vihreät – kaikki jäsenet, toimijat ja muut ehdokkaat – ovat minun tukiryhmäni ja minä olen heidän. Siitä muodostuu ihana, mahtava ja kannatteleva verkosto, joka nostaa jokaista.

Haluaisin silti, että autat minua, jos ajattelet, että ole neljän vuoden aikana tehnyt hyvää ja oikein. Auttaisitko? Kyselen tätä vähän hämilläni, kun tiedän, miten kaikkien aika on kortilla. Olen kuitenkin saanut niin paljon kilttejä sanoja ja kannustusta, että mietin olisiko joku jossain, joka haluaisi …

  • tehdä sen julkisesti ja kirjottaa ihan pienen virkkeen tai kaksi siitä, miksi minä voisin olla äänestettävä ensi kaudellekin. Tämä olisi IHAN IHANAA, et usko miten ihanaa. Ihan pienen pieni teksti, jonka lähettäisit minulle vaikka mesellä ja minä julkaisen niitä kootusti tai kasaan nettisivulle.
  • jakaa flaikkuja jossain päin Kouvolaa. Toisin sinulle nipun tai sen verran mitä jaksat lenkkeillä.
  • kertoa vaikka kaverille, että minä voisin olla järjellinen ja eteenpäinkatsova, Kouvolaa kehittävä sellainen – no – äänestettävä tyyppi.
  • äänestää minua.

Hei tässä olisi jo ihan hirveästi, jos koet, että haluat ja voit ja ehdit auttaa.

Minua vähän huolestuttaa nämä tulevat vaalit koronan varjossa. Ei oikeastaan edes omasta puolesta, enemmän ehkä demokratian kannalta (minulla on isoja ajatuksia…). Että mikä on sellaisen valtuuston legitimiteetti, jos äänestysprosentti jää kohtuuttoman alhaiseksi. Mikä on tämän järjestelmän merkitys, mihin demokratiaa ylipäätään tarvitaan, jos vaan pieni jengi äänestää?

Siksi ajattelen, että voisimme olla kaikki demokratian sotureita ja puhua vaaleista ja äänestämisestä, nostaa sen keskusteluihin kun olet koiraa pissattamassa tai käytät naapurin mummoa kaupassa. Jos vaan kaikki jaksaisimme muistaa, että vaalit on tulossa ja demokratia on kuitenkin aika hieno juttu. Tai ainakaan parempaa ei minusta ole keksitty.

Haluaisitko olla demokratian soturi? Jeesi minua jos jaksat, mutta ennen kaikkea puhu vaaleista. Se on ihan kaikkein tärkeintä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: