Jo riittää Kouvolan Veden vatkaus

”Jo riittää” oli demarien vaalislogan vuoden 1947 vaaleissa. Tuolloin elettiin sotien välkeisiä vaaran vuosia ja demarit julistivat: jo riittää valhelupaukset ja mielipideterrori. Minun tekisi mieli sanoa meidän Kouvolan demareille: jo riittää! Jo riittää Kouvolan Veden tilanteen hämmentäminen. Jo riittää sekoilu ja selvittäminen. Jo riittää epäluulon kylväminen. Jo riittää.

Ja kyllä, minulle tilanteesta tulee mieleen trumpilainen toiminta, jossa kylvetään epäluuloa ilman mitään todisteita. Tällainen toiminta ei saa jatkua.

On aika lopettaa. Jo riittää.

Mikä hiertää?

 • Vanhaa toimitusjohtajaa ei olisi pitänyt irtisanoa.
 • Uuden valinta ei mennyt oikeaoppisesti.
 • Anssi Tähtiselle olisi pitänyt antaa yhtiön luottamuksellisia papereita, mutta hän ei niitä saanut.
 • Salaliittoteoriat. Sitten on kaikki epäselvät väitteet, epämääräisyyksistä joita väitetään tapahtuneen, mutta ei kerrota mitä on tapahtunut. Tämä on mielestäni täyttä salaliittoteoriamatskua.

Mitä näistä esiinnostetuista ongelmista pitäisi ajatella?

 • Epäkohdat on nostettu esiin: on tehty 2 tutkintapyyntöä poliisille.

Ensimmäisen teki hallituksen jäsen Anssi Tähtinen (sd)  oltuaan yhden päivän hallituksen jäsenenä. Toisen teki entinen hallituksen jäsen Timo Nyberg. Molemmat liittyivät aiemman toimitusjohtajan irtisanomisen ja uuden palkkaamiseen. Tähtisen tutkintapyyntö koski lisäksi kaupunginjohtajan oikeutta määrätä yhtiöön sisäinen tarkastus. Nybergin tutkintapyynnössä nostettiin esiin törkeä huolimattomuus yhtiön asioiden hoidossa. Kumpikaan tutkintapyyntö ei edennyt rikostutkintaan.

 • Anssille paprut

Nämä voidaan antaa vain hallituksen jäsenelle, joka Tähtinen ehtikin tuon yhden päivän olla ennen kuin laittoi tutkintapyynnön vetämään. ” Tähtisen toiminta asiassa on ollut niin poikkeuksellista, että yhtiön muu johto on perustellusti voinut myös olettaa Tähtisen luottamuksen vakavasti heikenneen. Tässä tilanteessa yhtiön johdolla ei ole ollut pienintäkään syytä poiketa perehdyttämisen suunnitelmastaan, ei sisällön eikä aikataulun suhteen.” Näin toteaa asiaa kaupungille riippumattomana selvittänyt asianajaja Hiltunen.

 • Salaliittomatsku

Milloin näitä asioita on tarkoitus nostaa keskusteluun, sitä en tiedä. Annetaan vähän ymmärtää, että jotain on, mutta ei kerrota mitä. 3.2. Kouvolan Sanomat kirjoittaa ” Hänen [ex-hallituksen jäsen Timo Nyberg] mielestään osakeyhtiölain salassapitopykälät estävät totuuden paljastumisen. Nybergin mielestä muut asiasta tietävät eivät uskalla puhua.” Taitaa olla kovaa kamaa vielä tulossa? Vai vaan trumpilaista totuuspohjaa vailla olevaa melskaamista? Olen taipuvainen uskomaan jälkimmäiseen.

Tilannetta ja hiertäviä asioita on yritetty selvittää:

 • Kaupunki teetti sisäisen tarkastuksen yhtiössä. Tulos: yhtiölle puhtaat paperit. Kaikki kunnossa.
 • Kaupunki pyysi riippumattoman asiantuntijalausunnon asianajaja Hiltuselta. Tulos: ei moitittavaa yhtiön toiminnassa.
 • Tutkintapyynnöt poliisi on tsekannut. Tulos: ei aihetta aloittaa rikostutkintaa.
 • Kaupunki pyysi Kuntaliitolta lausunnon tilanteesta. Tulos: ei moitittavaa yhtiön toiminnassa.

Kun mikään ei riitä:

 • Demarien masinoimana asia vatkattiin kaupunginhallituksessa siten, että Kuntaliitolta pyydetään LAAJA lausunto ja Anssi Tähtistä kuullaan. [muistathan, että meillä todella on jo yksi lausunto Kuntaliitosta, mutta siinähän todettiin kaiken olevan kunnossa]
 • Timo Nyberg (sd) toivoo, että hänen haastetaan raastupaan, toteaa, että asia ei jää tähän. (Kouvolan Sanomat 3.2.).

Antakaa jooko olla. Antakaa yhtiön väelle työrauha. Jo riittää.

%d bloggaajaa tykkää tästä: