Kissa pöydälle – mikä mättää kaupunginhallituksessa?

Kokoomuksen valtuustoryhmä kirjoitti Kouvolan Sanomien Lukijalta-palstalle tiukkasävyisen tekstin, jossa kaupunginhallituksen sisäisiä ongelmia nostetaan esiin.

Tuhannen kertaa olen miettinyt, miten ratkoa kaupunginhallituksen ongelmia. Olemme tilanteessa, jossa keskustelu ei tunnu auttavan. Siksi kiitän Kokoomuksen valtuustoryhmää rohkeudesta ja kommentoin heidän esiinnostamiaan asioita.

Tummennetut tekstit ovat suoria lainauksia valtuutettujen yhteiskirjoituksesta.

KOK: Jos esitykset eivät miellytä, saavat viranhaltijat usein osakseen nokittelua, vähättelyä ja ansaitsematonta arvostelua.

KAISA: Totta. Kielenkäyttö on ollut usein pisteliästä ja henkilöön käyvää.

KOK: Viranhaltijoiden ammattitaitoa kyseenalaistetaan ja heitä syytetään surutta jopa tarkoitushakuisiksi.

KAISA: Osittain totta. Ammattitaitoa ja osaamista kyseenlaistettu. Tarkoitushakuisuudesta syyttämistä en äkkipäätä muista, mutta en toisaalta ihmettelisi jos näin on tehty.

KOK: Huutamisesta, jyräämisestä, mollaamisesta ja vähättelystä on tullut arkipäivää. Jopa uhkailusta.

KAISA: Totta: huutaminen, jyrääminen, mollaaminen ja vähättely. Vähätellään oman puolueen kavereita, viranhaltijoita ja muiden puolueiden jäseniä, jotka sattuvat olemaan eri mieltä.

Uhkailua en mielestäni ole suoraan todistanut, se on niin vahva sana, että varon käyttämästä sitä. Tosin minua on asiattomasti syytetty uhkailusta.

KOK: Hallituksen kokouksissa on tällä vaalikaudella itketetty osallistujia useita kertoja.

KAISA: Totta. Minäkin itkin kerran. Empatiasta ja voimattomasta kiukusta lannistettua ja väsytettyä ihmistä kohtaan.

KOK: Tällaisilla pöyristyttävillä toimintatavoilla emme saa kaupunkia nousuun, ja kaupungin todellinen kehittäminen tuntuu halvaantuneen täysin sisäisiinristiriitoihin.

KAISA: Totta. Asioita ei edistetä rakentavasti yhdessä. Uskon samoin Kokoomuksen kanssa, että varsinkin kaupungin kehittäminen halvaantuu kun päätöksentekokyky on näin heikko.

KOK: Kaupunginjohtaja Marita Toikka nauttii kaupunkilaisten ja kokoomuksen valtuustoryhmän täyttä luottamusta. Samaa ei välttämättä voida sanoa kaikista kaupunginhallituksen jäsenistä ja johtohenkilöistä.

KAISA: Totta, kaupunginjohtaja nauttii myös minun täyttä luottamustani ja ihailen hänen rohkeuttaan, kunnianhimoa ja kykyä tulla toimeen ihmisten kanssa. Kaikki kaupunginhallituksen jäsenet ja poliittiset johtohenkilöt eivät nauti luottamustani.

KOK: Äänimääriä ja titteleitä enemmän ihmisestä kertoo se, miten hän kohtelee toisia ihmisiä.

KAISA: Niin totta.

KOK: Asiallisen ja toisia kunnioittavan käytöksen pitäisi olla politiikassakin itsestäänselvyys.

KAISA: mutta se ei ole ollut. Kun asioita on nostettu esiin, ei näy merkkiäkään että tähän pyrkimisestä. Ei ole halua muuttaa toimintatapoja, kun itsessä ei nähdä mitään vikaa. Ei ole ymmärrystä siitä, että maailma vuonna 2019 ei ole sellainen, jossa voit vähätellä, lannistaa tai jyrätä muita, jos se koskaan sellainen on ollutkaan. Kenties joskus oli aika, jolloin näin toimimalla ei joutunut vastuuseen teoistaan, mutta enää se ei mene niin. Vaikka kuinka jyräisitte ja vaientaisitte omat poliittiset ryhmänne, minua ette lannista.

%d bloggaajaa tykkää tästä: