Kaupunginhallitusarkea

Monelta tuut, kyselevät lapset aina maanantaisin. Ja aina selitän, että en tiedä. Kokous loppuu kun asiat on käsitelty. Kenen vieressä istut, kysyi tänään 3vee. Jarin (Käki, ps) ja Juhan (Huhtala), vastasin. Onks ne kivoja, jatkoi 3vee. On tosi kivoja sanoin. Onhan ne. Käen Jarille jätin viime viikolla mun peruskoulun hissan kokeen tehtäväksi ja lupasin arvioida sen jos hän sen tekee. Saas nähdä miten on Venäjän vallan aika hallussa.

Kaupunginhallitus kokoustaa liki joka maanantai. Tämmöinen on mun aika tyypillinen setti.

Esityslista tulee ke. Silmäilen otsikot läpi: onko jotain mitä pitäisi selvittää hyvissä ajoin tai kysellä viranhaltijoilta. Jos jotain on, täytyy kysymykset saada laitettua mielellään to, ihan viimeistään pe. Johtavat viranhaltijat vastaavat sähköposteihin kyllä viikonloppunakin. Jos asioita on selviteltävä ryhmien välillä, on tässä vaiheessa hyvä kilauttaa kaverille.

Listan käyn ajatuksella läpi viikonloppuna (koska työt…). Laitan Kouvolan vihreiden keskusteluryhmään avauksen listan keskeisimmistä asioista ja kyselen omilta valtuutetuilta jos listalla on jotain heidän lautakunnistaan. Pyydän vihreältä valtuustoryhmältä kommentteja, jos käsittelyssä on jokin asia, jossa ryhmän mielipide on jo tässä vaiheessa merkityksellinen.

Päätöksenteon pitää minusta pyrkiä linjakkuuteen. Haluaisin, että vihreä linja pätee lautakunnasta kaupunginhallitukseen ja valtuustoon eikä muutu matkalla. Se on mielestäni johdonmukaista. Aina siihen ei päästä, mutta usein mielestäni kyllä. Minusta arvopohja on kuitenkin yhtenäinen ja isot linjanvedot tehdään hyvissä ajoin.

Maanantaina on varsinainen kokouspäivä. Tulen kaupungintalolle kahden maissa. Minusta on hyvä olla tavoitettavissa mahdollisiin käytäväkeskusteluihin. Huhtalan Juhan kanssa palaveeraamme puoli tuntia ennen kokousta ja käymme läpi listan asiat, että olemme samalla kartalla kokouksesta.

Ja sitten aloitetaan kokous. Hallintojohtaja pitää nimenhuudon. Ihmiset vastaavat ”paikalla” tai ”olen”. Minä vastaan ”joo”. En tiedä miksi.

Sitten aletaan käydä läpi aluksi isot ajankohtaisasiat esim. Kymsotesta tai muuta merkittävää tuloillaan olevaa. Sitten listaa kohta kohdalta. Harri Helmisen tapa johtaa keskustelua on salliva ja keskusteluun kannustava. Se on minusta hyvä, vaikka kokous toki usein pitkittyy. Muutaman tunnin istumme ihan taatusti, oli lista millainen hyvänsä. Yöhön ei ole vielä mennyt, alkuiltaan kyllä.

Joskus tulen puolijuoksua kotiin, jotta ehdin heipata lapset ennen heidän nukahtamistaan. Usein ehdin hyvin nähdä, aina en ehdi. En tiedä mitä he tästä kokousrumbasta ajattelevat, ymmärtävätkö, että aika on aina pois heiltä? Kokoustan kuitenkin hyvällä omalla tunnolla. Yhden asian olen lopettanut. Aiemmin puhuin vähän nauraen, että harrastan kuntapolitiikkaa ja että minulla ei ole muita harrastuksia. Harrastukseksi en tätä enää koskaan sano. Se jotenkin aliarvioi tämän rumban. Tämä on luottamustehtävä, johon ihmiset ovat minut äänestäneet.

Kuluu kaksi päivää ja uusi esityslista on tullut.


%d bloggaajaa tykkää tästä: