Eka juna Kiinaan

Ennustan.

 

Emme tänään ymmärtäneet, miten tärkeä päivä tämä oli.

 

Päivä, jolloin ensimmäinen juna lähti Kouvolasta Kiinaan. Buhahaa … irvitään somessa, on Kouvolassa aiemminkin haikailtu Kiinaan ja kuinkas silloin kävikään. Se oli ihan toinen keissi, sanon. Nyt olemme avanneet ratayhteyden, jolla tavaraa roudataan Kiinaan. Pohjoinen silkkitie. Kun aiemmin Pohjoismaiden vientiteollisuus kärsi 2 viikon toimitusaikahaitasta, saa se nyt viikon edun Keski-Eurooppaan nähden. Laivakuljetus vie 45 päivää, meidän juna vaan 10.

 

Historiallinen raideyhteys, otsikoi Hesari. Niin se on. Ja se tuo meille työtä. Aluksi vähän, mutta hiljalleen enemmän ja enemmän. Laajennamme aluetta markkinaehtoisesti – kysynnän kasvaessa. Logistiikka työllistää, trukkikuskeja ja muuta työvoimaa on koulutettava, koska automaatiolla tämä ei toimi. Työpaikkavaikutukset kuntapäättäjiä niin hykerryttävät.

 

 

Tästä tulee tosi hyvä. Kouvolassa tapahtuu paljon hyvää, sanottiin minulle kun valmistauduin ensimmäisiin kuntavaaleihini. Sanoja oli ihan oikeassa. Kouvolassa tapahtuu paljon hyviä, ennakkoluulottomia juttuja ja niitä kannattaa arvostaa.

 

Hyvää matkaa ekalle junalle!

 

kaisa_syksy_muokattu

%d bloggaajaa tykkää tästä: