Kouvolan markkinointiin muutakin kuin kauniita kuvia ja korulauseita

Kaupunginhallituksen osavuosikatsausta pläräsin ja heti alussa iski silmään jättimäinen väestökato. Elokuuhun mennessä väestö on vähentynyt 1000 henkilöllä. Aika karmaiseva luku kaupungissa jonka väestö on vähentynyt jo viimeiset 25 vuotta muutamalla sadalla per vuosi. Tällaisia lukuja ei kuitenkaan ole aiemmin ollut.

 

Asia nostatti keskustelua myös valtuuston strategiaseminaarissa. Nyt on toimittava. Väestönlasku on Kouvolan suurin ongelma. Tartuimme toimeen kahden muun kaupunginvaltuutetun – Päivi Kossilan (sdp) ja Liisa Varjolan (kesk) kanssa ja halusimme nostaa asian keskusteluun Kouvolan Sanomien mielipidepalstalla. Tässä kirjoituksemme.

 

Kouvolan alueen väestökehitys on viimeiset 25 vuotta ollut laskeva. Väestömäärä vähenee nopeasti ja se syö verotuloja ja näivettää elinvoimaa. Kouvola tarvitsee reippaasti lisää väkeä.

Ei saa tuudittautua ajatukseen, että väkiluku ja elinvoima kasvaa kun saadaan työpaikkoja kaupunkiin. Kaupungin keinot luoda työtä ovat rajalliset, tehokkaammin Kouvolan sijainnilla varustettu kaupunki voi houkutella asukkaita etätyöntekijöistä ja toisaalta eläköityneistä.

Reilu tunti junalla ja edulliset asunnot ovat yhtälö joka mahdollistaa elämisen Kouvolassa ja työskentelyn pääkaupunkiseudulla.  Nuoret aikuiset muuttavat ja saavat lapsia – he ovat avainryhmää. Myös eläkkeelle jääneet ovat suuri joukko, joka kannattaa tavoittaa.

 

Meillä on hyvä pohja: imagotutkimuksen mukaan 53 prosenttia pääkaupunkiseudun vastaajista voisi kuvitella muuttavansa Kouvolaan.

 

Kouvolasta on tehtävä houkutteleva asumiskaupunki. Tätä ei tehdä pelkästään kauniilla kuvilla, markkinointi tarvitsee tuekseen konkretiaa. Nostetaan Kouvolaa esiin parhaiden palveluiden kaupunkina.

 

Kootaan palettiin erilaisia houkuttavia palveluita. Näitä voisi olla esimerkiksi ilmaiset uimahallikäynnit, puistoruokailu lapsille, Kouvola-lisä kotona lasta hoitavalle, iltapäiväkerhot kaikille pikkukoululaisille, lupaus siitä, että jokainen peruskoulun päättävä saa opiskelupaikan omasta kaupungista, laadukkaat vuokra-asunnot ja paljon muuta. Moni näistä toteutuu jo tällä hetkellä. Koska suuri osa on ennaltaehkäisevää toimintaa, eivät kustannusvaikutuksetkaan ole lopulta välttämättä kohtuuttoman korkeita.

 

Valitaan palvelupaletista ne parhaat – palvelut, joissa kohtuullisella rahalla saamme suurimman hyödyn niin nykyisille kuntalaisille kuin tehokasta markkinointia muuttaville.

 

Luodaan parhaiden palveluiden Kouvola. Markkinoidaan Kouvolaa konkreettisilla palvelulupauksilla. Käännetään väestökato väestönkasvuksi ja luodaan lisää elinvoimaa.

 

Kaupunginvaltuutetut

Kaisa Spies (vihr)

Päivi Kossila (sdp)

Liisa Varjola (kesk)

%d bloggaajaa tykkää tästä: