Vesirokkoa ja kaupunginjohtajan valintaa

IMG_20170312_083926.jpg

 

Kun kolme lasta sairastaa vuorotellen vesirokon, 1vee on korvakierteessä ja minä inhassa loputtomassa flunssasa tuntuu, että pää hajoaa. Viime viikot ovat olleet sellaisia, että läheisin kodin ulkopuolinen aikuiskontakti minulla on ollut korvalääkärin kanssa.

 

Sairaiden lasten hoitamisen välillä olen hypännyt kaupungintalolla erilaisissa kokouksissa, valinnut kaupunginjohtajaa, vienyt eteenpäin omaa ja Vihreiden vaalikampanjaa. Kammottava oli se aamu, jolloin pienin vesirokkoilija herätti jälleen kerran viideltä ja tiesin, että iltapäivällä on vaalikuvaus. ”Mustat silmänaluset, hirveesti meikkiä, hirveesti kahvia”, risteilivät sekasortoiset ajatukset väsyneessä päässä.

IMG_20170310_083139.jpg

 

Kaupungintalo tekee kuitenkin tosi hyvää. On huippua saada muuta ajateltavaa. Pari viimeistä viikkoa ajatukset pyörivät kaupunginjohtajan valinnassa. Niin iso päätös ja minulla on vaikeuksia tehdä se. ”Jos molemmat ovat yhtä hyviä, valitse nainen” vinkattiin  ulkopuolelta osuvasti. Hyvä vinkki, mutta ongelma onkin se, että kaksi loppusuoran hakijaa ovat molemmat tosi hyviä, mutta hirveän erilaisella tavalla. Ihanasti henkilöstöjohtaja ehti ja jaksoi kuunnella epätietoisuuttani ja kehotti miettimään enemmän Kouvolan näkökulmasta: millaista johtajaa me haemme ja tarvitsemme.

 

Mutta kyllähän tämä soppa kiehuu. Ehkä eniten hämmentää erilaiset henkilökohtaisiin ominaisuuksiin menevät perusteettomat syytökset, joita on viestitelty minulle. Kun olen pyytänyt perusteluja, niitä ei ole tullut.

 

Kun toinen on selkeästi johtaja – niin käytökseltään kuin kokemukseltaan – verkostoitunut, omaa näyttöjä tehokkaasta edunvalvonnasta, varmasti vie isoja hankkeita tehokkaasti eteenpäin ja vaikuttaa muutenkin hyvältä tyypiltä – niin miksi ihmeessä en valitsisi häntä? Mutta kun toinen ehdokas saattaa olla tosi hyvä juuri siinä, mitä Kouvola kipeästi tarvitsee eli soviteltaessa viranhaltijoiden  valmistelua ja poliittisten päätöksentekijöiden haluja yhteen, niin minua hirveästi houkuttaisi valita toisaalta kaupunginjohtaja joka tekee Kouvolan päätöksenteosta parempaa.

 

Jos olisin pääministeri Sipilä, niin nyt saattaisi olla prosessikaavion paikka. Mutta koska olen teknillisten opintojen sijaan historiaa pääaineenani opiskellut, niin nyt on miellekartan paikka.

 

Kenet sinä valitsisit?

2 Comments on “Vesirokkoa ja kaupunginjohtajan valintaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: