Kaisa Ylen videolla

Ylen vaalikonetta varten ehdokkaat tekivät videoklippejä juuri sinua varten, jotta olisi mahdollista nähdä vielä vähän lähemmin millainen ehdokas on. Tässä videonpätkäni.

Kaisa Ylessä

yle_sieppaa.JPG

 

Jälkikäteen testasin ja olin itseni kanssa 98% samaa mieltä. Aika hyvin.

Tässä poimintoja vaalikoneesta.

Kuntien tulee tarjota ilmainen varhaiskasvatus? Pitkällä tähtäimellä tämä on hyvä tavoite. Varhaiskasvatus on tuottavin koulutusinvestointi, joka tässä maassa voidaan tehdä ja tutkimusten mukaan jokainen siihen laitettu euro maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

Häiritseekö opetusryhmien suuri koko oppimista? Kouvolassa ryhmäkoot ovat kohtuulliset, toki pienempi ryhmäkoko edesauttaisi oppimista ja opettajan huomion jakautumista jokaiselle. Ongelmana on pikemmin henkilökohtaisten opetussuunnitelmien määrä, jokainen luokka alkaa kohta olla erityisryhmä.

 

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimivuus on tärkeämpää kuin sijainti? Toimivuus on tärkeää, mutta sijainti ei saa karata kohtuuttoman kauas kuntalaisista tai toimivuus kärsii. Esimerkiksi Kouvola jää väliinputoajaksi, kun Suomen 10 suurimmassa kaupungissa ei välttämättä saa erikoislääkäritasoista päivystystä. Kerran elämässä -hoidot voi hakea muualtakin, mutta perusterveydenhuollon ja perustason erikoissairaanhoidon on oltava riittävän lähellä kuntalaista.

valk_logo

Voidaanko ympäristö- ja luontoarvoista voidaan joustaa, jos siten voidaan lisätä työpaikkoja? Ympäristö asettaa aina rajat kaikelle toiminnallemme. Jos hyvinvointimme rakentuu ympäristön rajojen rikkomiselle, luomme vain näennäistä ja väliaikaista hyvinvointia. Suojelemalla luontoa suojelemme myös itseämme.

 

Kouvolan koulujen määrää on vähennettävä nykyisestä? Kouvolan lasten ja nuorten määrä laskee ja koulurakennusten kunto rapistuu. Jos pidämme yllä nykyisen kouluverkon, merkitsee se säästöä kaikesta muusta opetuksesta: ryhmäkoosta, kielivalikoimista, välineistä ja laitteista, terveellisistä rakennuksista ja monesta muusta koulutuksen todelliseen laatuun liittyvästä asiasta.

 

Tarvitsemme vahvaa johtajuutta, joka voi korjata ongelmat ilman tarvetta kompromisseille? Vahva johtaja on uskomus helposta ratkaisusta, ajatus siitä, että jossain olisi joku, joka saisi asiat järjestymään. Vahva johtaja on Venäjän Putin tai moni muu puolidemokraattisen valtion johtaja. Vahva johtaja ei kuulu moderniin demokratiaan, jossa päätökset tekee kansalaisten valitsema demokraattinen lakien mukaan toimiva elin.

 

musta_logo

 

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: