Millaiset palvelut on Kouvolassa 2030?

Tänään oli ainakin tällä erää viimeinen kokous Palvelumalli 2030 ohjausryhmälle. Tavoitteena on ollut kehittää Kouvolan oma tapa turvata palvelut. Kouvolalaisille tarjoilemme kolme uutta sanaa. Ne ovat aluekeskus, monipalvelupiste sekä alueparlamentti.

IMG_20170110_202338.jpg

Päädymme ehdottamaan 5 aluekeskusta (A.koski, E.mäki, Kouvola, KSNK ja Valkeala), joissa taataan tulevaisuudessakin lähipalveluita. Hajallaan olevia palveluita kootaan samaan pihapiiriin. Jos uusia rakennuksia tarvitaan, ne sijoitetaan pääasiassa aluekeskuksiin.

Jokaisessa aluekeskuksessa on monipalvelupiste (näitä on yhteensä 8), joka on yhdistysten, yritysten ja asukkaiden käytössä oleva yhteistila. Sen tarkoitus on virittää erilaiseen yhteisölliseen toimintaan, kokoontumiseen, näyttelyihin, tapahtumiin, ihan mihin vain. Se mitä monipalvelupisteissä halutaan tapahtuvan riippuu asukkaista. Monipalvelupiste voi sijaita vaikkapa kirjastossa. Se on muunneltava tila, jossa on riittävät tekniset härpäkkeet. Käyttö on maksutonta asukkaille ja yhdistyksille.

Viimeinen uusi sana on alueparlamentti. Haluamme antaa valtaa paikallisille kehittää omaa aluettaan sekä kuulla heidän ääntään kaupungin päätöksentekoon. Alueparlamentti saa kehittämisrahaa, jonka käytöstä se päättää itse. Isompiin kokeiluihin, loistavien paikallisten älynväläysten toteuttamiseen alueparlamentti voi hakea lisärahoitusta.

Asukkaat ovat tämän suunnitelman sydän. Tämä on heitä varten, sillä he ovat Kouvola nyt ja tulevaisuudessa. Haluamme antaa takuun, että palveluita saa aina eri puolilta Kouvolaa. Haluamme antaa mahdollisuuden asukkaille koontua ja vaikuttaa oman lähiympäristöönsä. Haluamme, että Kouvolan asukkaat, yritykset ja yhteisöt innostuvat toimimaan yhdessä ja syntyy uudenlaisia yhtessä tekemisen tapoja, loistavia ideoita ja hyvä Kouvola-fiilis.

%d bloggaajaa tykkää tästä: