Millainen Kouvola on kivempi Kouvola?

Vaalisutinaa!

Sitä on ilmassa, ainakin puolueissa. Huhtikuussa skabataan kuntavaaleissa.  Minä olen houkutellut ehdokkaita ja listannut vaalitoimitsijoita, kehitellyt vaaliohjelmaideoita Kouvolan Vihreille, koonnut taloustietoa ehdokkaiden käyttöön ja vaikka sun mitä.

IMG_20161222_125012.jpg

Mut hei, millä teemoilla minä itse lähtisin vaaleihin? Ehdota jotain! Mikä sinua liikuttaa? Mikä kissa pitäisi nostaa pöydälle? Mitä Kouvolassa pitäisi tapahtua/tehdä/muuttaa, että tää kaupunki olisi vielä kivempi meille kaikille? Muistan aina, kun vein yhden kouluryhmän tapaamaan Jari Larikkaa ja ryhmäläisten tehtävänä oli miettiä, mitä kouvolasta puuttuu nuoren näkökulmasta. Osa oli tosi asiallisia, mutta sitten oli ne pokerilla heitetyt ”miks ei meillä ole metroa…” -tyyppiset kommentit. Hommataako lentokenttä? Puuttuuko metro? Eikun oikeesti, millainen Kouvola olisi kivempi Kouvola? 

Minua liikuttaa erityisesti lapset ja nuoret. Minusta koulurakennusten tulee olla terveitä. Minusta subjektiivinen päivähoito-oikeus pitäisi palauttaa. Minusta Kouvolan kaupungin pitää tarjota nuorille paljon nykyistä (4kpl) enemmän oppisopimustyöpaikkoja, kun eivät he oikein niitä muualtakaan meinaa löytää. Minusta tänne tarvitaan uusia ihmisia, paljon uusia ihmisiä tuomaan uutta elinvoimaa. On oltava yhteydessä Kouvolassa syntyneisiin ja houkuteltava ja lirkuteltava heitä takaisin. On markkinoitava paljon nykyistä topakammin Kouvolaa loisteliaana kaupunkina etätyöntekijöille. On tehtävä päätöksiä, jotka perustuvat politikoinnin, kikkailun ja oman kylän edun ajamisen sijaan tutkittuun tietoon ja päätösten ennakkovaikutusten arviointiin.

Nämä nyt aluksi. Mikä sinua liikuttaa?

WP_20140322_003

%d bloggaajaa tykkää tästä: