Voiko perheen lasten tarhapäivä alkaa eri aikaan?

”Ai, sä olet tuollainen vanhan kyläajan valtuutettu,” tuttava tokaisi. ”Joo, sit kai niin,” mutisin vastaan. Joo, kyllähän minä tiedän, että virallisesti kaupunginvaltuusto on strateginen päättäjä, joka ohjaa kaupunkistrategian kautta kaupungin toimintaa, mutta lähinnä jotenkin ylätasolla. Usein minusta tuntuu, että strateginen päättäjä my ass.

 

lelut

Minä olen enemmän käytännön ihminen. Strateginen päättäjä unohtui silläkin hetkellä, kun kouvolalainen äiti kirjoitti fb:ssa vievänsä uuden varhaiskasvatuslain vuoksi lapsensa päiväkotiin eri aikoina.

 

Ekan lapsen tarhapäivä alkaa 7.45 ja toisen 8.30. Äiti käytännössä vie lapset tarhalle tuohon ensimmäiseen aikaan, odottelee 45 min ja sitten molemmat lapset ovat päiväkodissa. Sama rumba kun lapsia haetaan. Säällä kuin säällä. Ei voi olla totta, ajattelin. En halua, että asun kaupungissa, joka näin kyykyttää ja kuormittaa lapsiperheiden arkea odotuttamalla äitiä joka päivä tarhan pihalla 1,5 tuntia.

 

Aika monen varhaiskasvatukseen liittyvän johtajan kanssa vaihdoin sähköpostia asiasta. Toisten mukaan tälle nyt vain ei voi mitään, että harmi vaan. Mutta viimein löytyi päällikkö, joka otti tiukasti kantaa, muistutti päiväkodinjohtajia, että näin se ei voi mennä. Lapsen etu ja perheen sujuva arki edellyttävät, että turhaa odottelua vältetään. Ja kas, näin oli asia hoitunut! Jee ja huh, nyt pitäisi olla niin, että kukaan ei joudu tällaiseen odottelurumbaan Kouvolassa. Että lapset voi viedä tarhaan samaan aikaan, oli sitten kotivanhempi tai ihan mikä vanhempi vaan. Kouvolassa ei kyykytetä.

2 Comments on “Voiko perheen lasten tarhapäivä alkaa eri aikaan?

  1. Varhaiskasvatuslaki pakotti äidin viemään ekan lapsen tarhaan klo 7.45?! Mikä rangaistus seuraisi siitä, että molemmat lapset olisi tuotu tarhaan 8.30? Tuntuu aika erikoiselta ongelmalta.

    Tykkää

  2. Kovin erikoinen tapaus 🙂 Varmaan tuo onnistuisi. Tosin se lyhentäisi entisestään jo lyhyttä tarhapäivää ja pois pitäisi joka tapauksessa hakea aiemmin. Minusta ongelma on siinä, että tällaista edes ehdotetaan. Tulee lähinnä mieleen umpibyrokraattinen päätös jostain scifi-leffasta.

    Tykkää

%d bloggaajaa tykkää tästä: