Katupartiot? Ei kiitos

Oikeusministeri Lindströmin mielestä katupartiointi ei ole ongelma. Minusta se on. Katupartiointi on mielestäni maahanmuuttajien kyttäämistä. Kouvolan katupartion (”kodinturvajoukkojen” hih) fb-kommenttien mukaan maahanmuuttajat ovat lähtökohtaisesti ongelmallisia, rikollisia ja turvattomuuden aiheuttajia. Siksi katupartiointi luo turvallisuuden sijaan kaduille uhkaa yhteenotoista ja omankäden oikeudesta.

On vaarallista, että kaduilla partioi porukka, joka suhtautuu johonkin tiettyyn ihmisryhmään erittäin kielteisesti. Minusta Kouvolan kaupungin pitäisi Joensuun tapaan sanoutua julkisesti irti katupartioinnista.

Ajatukset kulkevat vastaitsenäistyneeseen Suomeen. Perustettiin punakaarteja ja suojeluskuntia vahtimaan, olemaan varuillaan ja ehkäisemään pelättyä väkivaltaa. Vaikka kaartit syntyivät aluksi aseettomina, syyllistyivät monet voimiensa tunnossa omavaltaisuuteen ja terroriin.

Vuosisadan alun Suomen erottaa nyky-Suomesta järjestysvalta. Meillä on poliisi, puolustusvoimat ja rajavartiolaitos turvaamassa maata. Se riittäköön. Kaarteille ei ole tarvetta.

%d bloggaajaa tykkää tästä: