Yrityksistä ja uusiutuvasta energiasta elinvoimaa Kouvolaan

Saako Kouvola lisää elinvoimaa, jos eduskunta vähentää kehitysapua, alentaa autoveroa tai leikkaa sosiaalietuuksia? Tuskin. Kouvola saa lisää elinvoimaa, mikäli tulevassa eduskunnassa tehdään päätöksiä, joiden avulla Suomi ja Kouvola pystyvät paremmin vastaamaan rakennemuutoksen myllerrykseen. Vähentyneen teollisuustuotannon tilalle tarvitaan uutta virtaa talouteen tuovia yrityksiä.

elinvoimaa

Yrittäjälle ja itsensä työllistäjälle on turvattava oikeus sosiaaliturvaan vaikkapa perustulon kautta. Tämä madaltaa yrittäjäksi siirtymisen kynnystä. 1. työntekijän palkkaamista on helpotettava esimerkiksi verohuojennuksin. Jos joka viides yksinyrittäjä palkkaa työntekijän, luodaan 30 000 työpaikkaa, kevennetään valtion menoja yli miljardilla eurolla sekä vahvistetaan kotimaista kysyntää. Työllistämisen on oltava helppoa ja kivutonta, sen tueksi on oltava toimivat sähköiset palvelut.

Lupaava mahdollisuus saada työtä juuri meille maakuntiin on panostus uusiutuvaan energiaan. Maailmalla on käynnissä energiamurros, jonka kärkijoukoissa meidän kannattaa olla mukana. Uusiutuvan energian avulla luodaan Suomeen yrityksiä, jotka pääsevät mukaan kasvaville vientimarkkinoille edelläkävijöinä.

Tällä hetkellä Suomesta valuu energian tuontina ulkomaille 8,5 miljardia euroa joka vuosi. Eikö olisi järkevämpää pitää tämä raha tai edes mahdollisimman suuri osa siitä Suomessa? Uusiutuvan energian lähteet ovat metsässä ja kaikkialla missä tuulee tai aurinko paistaa. Bioenergia, tuuli, aurinko, energiatehokkuus ja älykkäät sähköverkot voivat hoitaa suurelta osin Suomen energiantarpeen.

Tukemalla yritysten toimintaa ja etsimällä yritysmahdollisuuksia uusiutuvasta energiasta luodaan Suomeen ja Kouvolaan työtä, kasvatetaan bruttokansantuotetta sekä saadaan aikaan talouskasvua.

3 Comments on “Yrityksistä ja uusiutuvasta energiasta elinvoimaa Kouvolaan

 1. Juuri näin.
  Kaisalla on hyviä ideoita talouden kuntoon saattamiseksi. Pienyrittäjien tuleminen on erittäin tärkeää. Yhden henkilön yritysten laajentumissuunnitelmat tökkäävät juuri siksi, kun palkkaaminen on tehty niin mahdottomaksi. Tästä syystä moni raataa yli sietokyvyn, vaikka töitä riittäisi useammallekin.

  Kiitos taas!

  Tykkää

 2. 1. työntekijän työllistämisestä muutama sananen.

  Työntekijän palkkaamisessa ongelma eivät ole verokohtelussa. Palkathan kaikkine kuluineen madaltavat tulosta ja sitä kautta maksettavan veron määrää. En oikein näe, että miten muka tätä voitaisiin vielä verohuojennuksin parantaa. Mitkä olisivat ne konkreettiset muutokset, joilla tämä oikeasti tehtäisiin? Mitä osaa huojennettaisiin vielä enemmän?

  Suurimmat riskit ja ongelmat liittyvät työnantaja-työntekijäsuhteeseen ja siihen liittyvään problematiikkaan. Sinä päivänä, kun yksinyrittäjä päättää ottaa ensimmäisen työntekijänsä, hän käytännössä luopuu oman hyvinvointinsa ensisijaisuudesta ja taloudellisesta ketteryydestään. Työntekijän olemassa olo tekee mm. seuraavaa:
  1. Vuotuisen byrokratian määrä nousee merkittävästi.
  2. Yrittäjän työpäivät pitenevät entuudestaan. Lisä byrokratia ja työnantajuudesta syntyvä lisähomma tehdään illalla, koska päivä menee mikroyrityksissä ”oikeiden töiden” tekemisessä.
  3. Kirjanpidon kustannukset nousevat
  4. Terveydenhuollon kustannukset nousevat merkittävästi
  5. Vakuutusmaksut nousevat
  6. Epävarmuus omasta taloudellisesta selviytymisestä kasvaa. Työntekijän palkka on maksettava täysimääräisesti aina. Kassaan jäävällä lopulla maksetaan vasta toissijaisesti yrittäjän palkka. Tämä usein johtaa yrittäjän työnarkomaniaan, koska töitä on tehtävä turvallisuuden tunteen aikaansaamiseksi.
  7. Epävarmuus yrittäjän omasta jaksamisesta kasvaa. Työntekijä tekee aina ”normi” työpäivän, oli tilanne mikä tahansa. Työntekijällä ei ole mikään pakko tehdä ylitöitä. Monesti yksinyrittäjällä ei myöskään ole varaa teettää ylitöitä ja tämä johtaa myös yrittäjän päivien pitenemiseen.
  8. Taloudellinen riski kasvaa merkittävästi. Työntekijän lyhyet sairastelut maksaa aina työnantaja. Työnantaja on myös täysin vastuussa työntekijänsä tekemisistä aina reklamaatioihin ja vahingonkorvauksiin asti. Työntekijä ei juurikaan koskaan joudu vastaamaan tekemisistään taloudellisesti, mikä taasen on täysin normaalia yrittäjälle.
  9. Rekrytoinnin epäonnistuminen. Suomi on pullollaan tarinoita epäonnistuneista rekrytoinneista, jotka ovat maksaneet mikroyrittäjälle ihan tokuttomia summia rahaa.
  10. Yrittäjän tukiverkko on heikko. Liitto monesti on työntekijän takana siinä missä yrittäjä on yksin.
  11. Yrittäjä maksaa aina virheistään. Työnantajuuteen liittyy aina iso määrä lakeja ja asetuksia. Mitä eksoottisemmalla alalla ollaan, sitä enemmän niitä kasaantuu. Tässä viidakossa yrittäjän tärkein muistettava sääntö on seuraava: Et voi tehdä virheitä, sillä kaikki tahot (niin viranomaiset, liitot kuin työntekijät) lähtevät vaatimuksesta, että yrittäjän pitää tietää kaikki toimintaa ohjaavat elementit. Mikäli et tiedä, maksat siinä vaiheessa kun jotakin tapahtuu. Toinen muistettava sääntö on se, että verottaja on aina oikeassa ja todistustaakka jostakin muusta totuudesta on aina yrittäjällä.

  Yhteenvetona: Kun ottaa huomioon työmäärän nousun, taloudellisen ja tuotannollisen epävarmuuden nousun, toiminnallisen vallan tasanpainon transition yrittäjältä työntekijälle ja kustannusten nousun, ei yhden työntekijän palkkaaminen ole rationaalisesti perusteltavissa.

  Työvoiman palkkaaminen mikroyritykseen on perusteltua loppupelissä vain silloin kun yritys aikoo kasvaa merkittävästi. Kaikissa muissa tapauksissa mikroyrityksen kannattaa etsiä lisätyövoimaa muista yrittäjistä.

  Kommentti:
  ”Työllistämisen on oltava helppoa ja kivutonta, sen tueksi on oltava toimivat sähköiset palvelut.”

  Työntekijän palkkaaminen on tälläkin hetkellä helppoa ja kivutonta ja kaikki on sähköistä. Byrokratian määrää nousee siinä matkan varrella. Yrittäjäjärjestöillä jopa on valmiit työsopimuspohjat ja työnantajuuteen perehtyneet lainopilliset neuvonantaja aina käytettävissä.

  Eli todelliset syyt ovat syvemmällä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: