KD torppasi äitiyslain – naisparien lapset ensimmäiset kuukautensa juridisesti turvattomia

Harmittaa. Keneltä on pois, että naisparin hedelmöityshoidolla syntyneelle lapselle ei voida vahvistaa toista vanhempaa jo raskausaikana? Miksi ihmeessä pidetään parempana, että adoptioprosessi käynnistetään lapsen synnyttyä? Tätä tarkoittaa äitiyslain torppaaminen. Hallitus ei kyennyt kristillisdemokraattien vastustuksen vuoksi viemään äitiyslakia eteenpäin. Lapsen etu ei toteudu.

Koska äitiyslaki ei etene, jäädään vanhaan huonoon tilanteeseen: naisparille hedelmöityshoidolla syntynyt lapsi on ensimmäiset kuukautensa vain yhden vanhemman lapsi. Jos toinen vanhemmista kuolee tänä aikana, jää lapsi ilman perimysoikeutta. Jos parille tulee ero ennen adoption voimaantuloa, ei elatusvelvollisuutta ole.

Tilanteen olisi voinut korjata säätämällä äitiyslain ja vahvistamalla toisenkin vanhemman jo raskausaikana. Laista ei olisi edes aiheutunut yhteiskunnalle kustannuksia. Kerrassaan typerä päätös puolueelta, joka haluaa suojella perheitä ja lapsia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: