Mistä investoinneista Kouvola voisi säästää?

Kaupunginvaltuutettu Jouni Sunisen (ps.) mukaan Kouvolan investointimenoista voidaan helposti säästää kymmeniä miljoonia (Mielipide 30.10.). Kuulisin mielelläni, miten Suninen alentaa investointien tasoa. Tiedän monen valtuutetun pohtineen kysymystä, ja minusta on hienoa, että Sunisella on tarjota meille helppo ratkaisu ongelmaan.

Toisin kuin Suninen, minä olen kokenut investointien leikkaamisen erittäin vaikeaksi. Kouvolalla on huomattavasti korjausvelkaa, josta ei voida tinkiä. On hankalaa päättää, säästetäänkö esimerkiksi yksityisteiden avustuksista, KSAO:n rakennusten peruskorjauksista, urheilukentistä vai Myllykosken paloasemasta.

Investointeja pohdittaessa tulisi selkeämmin esittää, minkätyyppinen investointi on kyseessä. Onko kyseessä investointi, joka tuottaa kaupunkilaisille hyviä asioita ja aiheuttaa samalla lisää käyttömenoja, kuten esimerkiksi urheilukentän rakentaminen? Aivan erityyppinen investointi on kyseessä silloin, kun rakennetaan jotain, joka maksaa itsensä takaisin kokonaan tai jopa enemmän, kuten Ratamo-keskus. Valtuuston tulisi nähdä investoinnit tällä tavoin luokiteltuna investointipäätöksiä tehdessään.

Ratamo-keskuksesta on olemassa valtuuston enemmistön tekemä päätös, joten demokratian perinteiden vuoksi tätä päätöstä on kunnioitettava, vaikka sitä sattuisi henkilökohtaisesti vastustamaan. Varmasti Suninen on tätä kuitenkin jo ajatellut, ovathan Kouvolan perussuomalaiset lämpimästi puhuneet demokratian puolesta, mikä on minusta ollut ilahduttavaa kuultavaa.

One Comment on “Mistä investoinneista Kouvola voisi säästää?

  1. Ratamo on ehdottomasti toteutettava, viivästyksiä ei enää kannata ainakaan itse aiheuttaa. Samalla, kun rakenteellisia kuluja vähennetään, kaupunki voi investoida tulevaisuuteen ja tehokkuuteen. Juuri tätä Ratamo-keskus edustaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: