Avoin kirje Kouvolan perussuomalaisille valtuutetuille

”Ne on oikeastaan ihan järkeviä ja mukavaa sakkia, ei ollenkaan niin hurjia, kuin mitä julkisuudesta luulisi.” Näin valisti kokenut valtuutettu minua Kouvolan perussuomalaisista valtuustokauden alkaessa. Minulla on nyt vajaan kahden vuoden kokemus yhteistyöstä ja mielestäni ihan hyvin olemme pystyneet sovittelemaan kantojamme. Jossain asioissa olemme olleet samaa mieltä, joissain eri linjoilla. Tunnustan jopa ihailevani Pekka Korpivaaran väsymätöntä tarmokkuutta sekä palavaa intoa, jolla hän hoitaa valtuutetun pestiään. On kunnioitettavaa vaikuttaa niin energisesti asioihin, joiden kokee olevan pielessä. Pekasta kirjoitin jo bloggauksessa Selkärankaista,selkärangatonta.
 
Minulla on ollut suhteellisen myönteinen kuva Kouvolan perussuomalaisista valtuutetuista. Samaan tapaan kuin kokeneempi valtuutettu pari vuotta sitten, olen puolustanut Kouvolan perussuomalaisia kriittisille ystäville: ”Ei ne ole niin pahoja, oikeesti!” Nyt myönteisyys on aika kovalla koetuksella, ainakin mikäli Kouvolan Sanomien uutisointi Kouvolan perussuomalaisten säästölinjauksista pitää paikkansa.
”Perussuomalaisissa on vahva näkemys, että palveluihin ei kajota ennen kuin valtuusto peruu Ratamo-päätöksen.” (Kouvolan Sanomat 10.10.2014) He eivät aio suostua mihinkään palvelujen leikkauksiin ennen kuin Ratamo-keskuksen suunnitelmat perutaan. Valtuuston enemmistö on äänestänyt Ratamo-keskuksen puolesta. Enemmistön tekemällä päätöksellä ei kuitenkaan ole merkitystä perussuomalaisille.
Tällä julkilausumalla perussuomalaiset irtautuisivat vaikeista ja kipeistä päätöksistä, joita Kouvolassa joudutaan tekemään. Näin heidän ei tarvitse ottaa kantaa kaupunkilaisia koskettaviin vaikeisiin palveluleikkauksiin, vaan he voisivat vastustaa kaikkia leikkauksia. Mielestäni tämä on vastuutonta politiikkaa.
Valtuustossa on päätetty useita asioita, joita minun on ollut mahdoton hyväksyä. Tuntuisi kummalliselta vaatia, että koska esimerkiksi keskustalukiot yhdistettiin vastoin minun tahtoani, niin en sitten ryhdy mihinkään tuleviin palveluleikkauksiin ja jarrutan tässä nyt kaikkea mahdollista ennen kuin tuo vanha enemmistöpäätös kumotaan. Keskustalukioiden yhdistämisestä nuolin haavani mökillä, saunoin, uin, luin lapsille satuja ja join illalla punaviiniä. Harmitti, mutta pääsin asian yli.
Siispä, hyvät Kouvolan perussuomalaiset valtuutetut, enemmistö on päättänyt asian ja Ratamo-keskus rakennetaan. Hyväksykää se. Voi olla, että olette oikeassa, ja päätös osoittautuu katastrofiksi. Iloitkaa silloin, osoitelkaa sormella ja sanokaa ”enkös minä sitä sanonut”. Vielä ei voi olla jälkiviisas. Nyt täytyy vain hyväksyä, että demokratia on enemmistön päätöksiä, vaikka ne joskus tuntuisivat mahdottomilta hyväksyä.
Nyt täytyy tehdä kipeitä päätöksiä yhdessä. Meidän on pakko leikata palveluita, sillä muuten rahat eivät riitä. Tiedätte sen vallan hyvin. Olkaa mukana tekemässä vaikeita päätöksiä, älkää päästäkö itseänne noin helpolla.
Terveisin,
Kaisa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: