Eurovaalien aikaan

Europolitiikkaa ja vihreiden ehdokkaiden tyyliä Muodin yössä perjantaina 25.4. klo 18 alkaen kävelykadulla.
Kansanedustaja Oras Tynkkynen jututettavana pienoisrautatiemuseon kahvila Onkapannussa sunnuntaina 27.4. klo 15.15-16.00.
Kansanedustaja Anni Sinnemäki Hansa-keskuksen lavalla maanantaina 5.5. klo 17.30.


Eurovaalit tekevät tuloaan. Vaalipäivään on kuukausi aikaa ja vaalien merkkejä on jo ilmassa, esimerkiksi ensimmäiset vaalikoneet on avattu. Myös ehdokkaat kiertävät maata, vaalinumerot arvottiin tänään ja loputkin esitteet menevät painoon. 
Minulle hämmentävin asia vaaleihin liittyen on ollut sen ymmärtäminen, että vaalit eivät tapahdu itsestään. Puolueet järjestävät ne. Kouvolan vihreissä meitä on muutama aktiivi, jotka hoidamme vihreiden eurovaalikampanjaa Suomen kymmenenneksi suurimmassa kaupungissa. Se on osittain huvittava, osittain hengästyttävä ajatus. Me tuemme ehdokkaita ja levitämme sanaa. Me luukutamme postiluukut ja -laatikot täyteet vihreiden esitteitä. Me virittelemme teltan ja järkkäämme tempauksia. Me liimaamme julisteet pohjin ja teippaamme yläreunat, että sade ei pehmitä kampanjajulisteita. Me hoidamme vaalipäivänä vaalitoimituksen sekä laskemme koko illan ääniä. Silti vaaliaika on jännittävää ja kivaa ja toivotamme mielellämme uusia aktiiveja tervetulleeksi joukkoomme. Tekemistä on yllin kyllin, mutta jokainen voi tehdä sen verran kuin omaa intoa ja aikaa riittää.
Hesarin vaalikoneen mukaan minulle sopivin ehdokas on Anni Sinnemäki. Vastauksemme olivat 83 prosenttisesti samoja. En kuitenkaan vielä tiedä ketä äänestän, sillä vihreillä on aika vaikuttava ehdokasjoukko.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: