Eka valtuustoaloite

Olen kirjoittanut ensimmäisen valtuustoaloitteeni ja jätän sen valtuuston toukokuun kokouksessa.
Tällainen siitä tuli.

Valtuustoaloite Kouvolan kaupunginvaltuuston kokousten videoimiseksi ja esittämiseksi internetissä
Kuntalaisten kiinnostusta kunnallista päätöksentekoa kohtaan on tärkeä lisätä. Valtuuston kokousten videolähetykset internetissä voivat lisätä monien, erityisesti nuorten mielenkiintoa yhteisten asioiden hoitoa kohtaan. Kokouksia tulisi voida seurata suorina lähetyksinä, lisäksi kokousvideot tulisi liittää kaupungin kotisivuille.
Kouvolan äänestysprosentti vuoden 2012 kuntavaaleissa oli huikaisevan alhainen 57,2. Valtuuston toiminta on monelle etäistä ja vierasta. Alkaneella valtuustokaudella joudutaan tekemään kipeitä päätöksiä. Videoinnin kautta tieto meneillään olevista asioista on oikeampaa ja päätöksenteon perustelut tulevat paremmin julki.
Valtuuston kokouksia videoidaan tällä hetkellä hyvin erilaisissa kaupungeissa, muun muassa Helsingissä, Lappeenrannassa, Iisalmessa, Kuopiossa, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Kempeleellä. Lahdessa kokouksia voi kuunnella netin kautta. Lisäksi monessa kaupungissa, esimerkiksi Imatralla, harkitaan videointia. Kaupunginvaltuuston kokousten videointi on parin viime vuoden aikana laajalti yleistynyt ja vaikuttaa olevan vakiintumassa oleva toimintamalli.
Helsingissä kolme prosenttia kuntalaisista katsoo videoidut valtuuston kokoukset. Espoossa ja Oulussa katsojia on kaksi prosenttia ja Kuopiossa yksi prosentti. Mikäli yksi prosentti kouvolalaisista katsoo videoidut valtuustokokoukset, tämä tarkoittaa, että 880 kuntalaista seuraa jokaista valtuuston kokousta. Se on paljon verrattuna nykytilanteeseen, jossa lehterillä istuu muutama katsoja.
Valtuuston kokousten videoiminen lisää päätöksenteon avoimuutta, parantaa demokratiaa ja lisää politiikan läpinäkyvyyttä. Tämä on kaikkien puolueiden, kuntalaisten ja koko kaupungin etu.
Me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että kaupunki selvittää kustannukset ja mahdollisuudet videoida kaupunginvaltuuston kokouksia, esittää ne suorina lähetyksinä netissä ja tallentaa ne kaupungin kotisivuille kaikkien kuntalaisten seurattavaksi. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: