Lomautetaanko?

Kaupunginhallitus pohtii kunnan työntekijöiden lomauttamista. ”Kaupungin taloudellinen tilanne on kestämätön. Olemme … syöneet koko ajan enemmän kuin mitä olemme tienanneet”, tiivisti kunnan taloustilanteen kaupunginhallituksen II varapuheenjohtaja Reijo Valkeapää. (Kouvolan Sanomat 30.12.)

Kouvolalla on suuria rakenteellisia talousongelmia. Lomautuksella saadaa ehkä hetkellinen säästö, mutta ei korjata talouden perusongelmaa: syömme jatkuvasti enemmän kuin tienaamme. Ollaanko kaupunginhallituksessa todella sitä mieltä, että kaupungin talouskurimuksesta noustaan lomauttamalla 3500 kuntalaista?

Huonommassakin taloudellisessa tilanteessa olevat kunnat ovat pystyneet hoitamaan lakisääteiset velvoitteensa ilman lomautuksia. Ne kunnista, jotka ovat päätyneet lomauttamaan henkilöstöään, ovat usein jälkikäteen havainneet, etteivät lomautukset tuoneet oletusten mukaisia säästöjä.
Me kaikki kuntalaiset olemme Kouvola. Kaikkien asukkaiden on osallistuttava säästämiseen, ei pelkästään kunnan työntekijöiden.  Jos haluamme palvelumme, täytyy meidän myös maksaa niistä. Voimme valita kahdesta: otetaan lisää lainaa tai korotetaan kunnallisveroa. Miten on kaupunginhallituksen jäsenet, kumpi tehdään? Lomautuksilla ei ratkaista mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: