Vaalitunnelmia

Ennakkoäänestys on käynnissä ja varsinaiseen vaalipäivään on reilu viikko

Olen jakanut esitteitä Kuusankoskella yhdessä muiden vihreiden kanssa ja yksinäni töihin mennessä ja kotiin tullessa. Voi kurjuus tätä sadetta. Tuntuu aika idioottimaiselta seisoa tihkusateessa hymyilemässä esitteitä jaellen, silti on ollut mukavaa. Vaalit vievät mennessään ja innostus on lisääntynyt. Olen huomannut saman muissa vihreissä ehdokkaissa. Kampanjaa on tehty hyvällä mielellä iloiten. On oltu yhdessä tyytyväisiä jokaisesta julkaistusta yleisönosastokirjoituksesta, paneelikeskustelusta, haastattelusta ja niin edelleen. Vaalikuume kasvaa kaikilla vaalipäivän lähestyessä.

Olen provosoivasti seisoskellut päiväkodin pihalla tyylikkäässä vihreässä takissani, jonka edessä lukee Vihreät ja takana Kaisa. Vanhempani ovat jakaneet esitteitäni ympäri kaupunkia ja puhuneet ympäri omaa ystäväpiiriään. Sukulaisille on kerrottu ehdokkuudesta. Työkaverit ovat saaneet vaalipostia lokeroihinsa.

Lehdet täyttyvät vaalimainoksista. Vihreillä on kolme yhteismainosta Kouvolan Sanomissa. Enemmänkin olisimme mainostaneet, mutta budjetti ei anna periksi. Kouvolan Vihreät käyttävät vaaleihin kaiken mitä tilillä on, noin 7000 euroa. Vertailun vuoksi: tiedän erään suuren puolueen Kouvolan paikallisjärjestön vaalibudjetin olevan 55 000 euroa.

Ehdokkaatkin mainostavat. Monen henkilökohtainen vaalibudjetti taitaa olla suurempi kuin Kouvolan Vihreiden budjetti. Minä en laita yhtään rahaa lehtimainontaan. Rahani menevät asuntolainan maksuun, ruokakauppaan, päiväkotimaksuihin, vakuutuksiin ja moneen muuhun välttämättömyyteen.

Mieleni tekisi kovasti mainostaa lehdissä. Iskee epäusko, voiko läpi päästä ilman yhtään mainosta, kun toiset rummuttavat itseään liki jokaisessa luukusta kolahtavassa lehdessä. Jos ostaisin kuitenkin yhden lehtimainoksen ja hankkisin vastaavasti halvemman hääpuvun, pohti eräs ehdokas. Vaalit todellakin vievät mennessään.

Tässä vielä viimeiset vaalitempaukset:

  • Olen huomenna lauantaina Vihreiden vaaliteltalla kävelykatu Manskilla kello 10-13, tai ainakin kunnes jäädyn.
  • Maanantaina 22.10 jaan esitteitä Manskilla klo 16-17.
  • Lauantaina 27.10 jälleen Manskilla Vihreiden vaaliteltalla 10-14.

Tervetuloa juttelemaan!

One Comment on “Vaalitunnelmia

  1. Mutta päädyinpä kuitenkin yhteen mainokseen yhdessä muutaman muun vihreän ehdokkaan kanssa. 50 euroa per pää. Tämä oli jonkinmoinen paniikkiratkaisu muiden puolueiden hurjan mainostulvan ahdistamana. Yhden kauppalaskun verran rahaa meni siinä, lasken sen harrastusmenoihin, jotka ovat minulla mitättömän pienet.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: