Kouvolan puolesta

Kunta on olemassa kuntalaisiaan varten ja kunnan ainoa tehtävä on huolehtia kuntalaisten ja ympäristön hyvinvoinnista. Joskus tuntuu, että tämä unohdetaan ja yrityksistä ja taloudesta tulee itseisarvoja. Ne ovat kuitenkin vain välineitä kunnan perustehtävän toteuttamiseksi.

Kouvola on yhtä hyvä kuin sen asukkaat ovat. Jos ryhtyisin hyväksi kouvolalaiseksi, jonkinlaiseksi kunniakuntalaiseksi, lisäisiköhän se Kouvolan ja kouvolalaisten hyvinvointia?
Ostaisin ensisijassa paikallisten yrittäjien tuotteita ja jättäisin siten palkkani omaan kuntaan työllistämään. Tässä koen heti piston omassatunnossani, sillä vaihdoin juuri sähkön toimittajan paikallisesta valtakunnalliseen yritykseen. 
Ei saa antaa takaiskun lannistaa. Eteenpäin vain tiellä hyväksi kouvolalaiseksi.
Hyvänä kouvolalaisena ryhdyn arvostamaan omaa kaupunkiani. Tässä suhteessa olen puhdas. En tuhlaa energiaa haukkumalla Kouvolaa.
Jos olisin hyvä kouvolalainen yrittäjä, en valittaisi erilaisissa yritysbarometreissa miten huono yritysilmapiiri kaupungissa vallitsee. Selvittäisin epäkohdat suoraan kuntapäättäjien kanssa. Kun oikein kovaa kailotetaan, miten mahdoton kaupunki Kouvola on yrittäjille, on aivan varmaa, että tänne ei tule yhtään uutta yritystä.
Hyvänä kuntalaisena en teilaa kuntapäättäjiä. Jos valtuusto ei saa asioita etenemään, äänestän ensi kerralla toisin. Miksi jatkuvasti valitetaan valtuutettujen kyvyttömyydestä, mutta äänestetään samat ihmiset jatkokaudelle uudestaan ja uudestaan?
Sädekehäni vain loistaa entistä kirkkaampana.
Kunniakuntalaisena pyrin tekemään työni parhaan kykyni mukaan. Kertaakaan en ole käynyt paperitehtaalla, mutta aika paljon olen kuullut siellä vallinneesta työkulttuurista. Ilmeisesti vielä kymmenen vuotta sitten moni meni työssään yli siitä missä aita oli matalin. Voi olla, että nyt työskentely on terävöitynyt. Toivottavasti.
Ja vielä viimeisenä: olisin paitsi hyvä kuntalainen, myös hyvä naapuri, ystävä, työkaveri ja hyvän päivän tuttu. Jos pidämme huolta toisistamme, ei paikalle aina tarvita kaupungin virkamiestä hoitamaan asiaa.
Kohenisiko kunnan talous olemalla esimerkillinen kuntalainen? Voi olla, mutta mikä vielä tärkeämpää, Kouvola olisi parempi paikka asua.
John F. Kennedyä vapaasti lainaten:
Älä kysy, mitä kunta voi tehdä sinun hyväksesi.  
Kysy, mitä sinä voit tehdä kuntasi hyväksi.

2 Comments on “Kouvolan puolesta

  1. Kannatan lämpimästi. Amnesty kampanjoi jälleen oikealla asialla vaatiessaan kuntapäättäjiä tekemään jotain naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi.

    Kouvolaan ollaan vihdoin perustamassa turvakotia. On aika karmaiseva ajatus, että väkivaltaista miestä (kyllä, tämä on yleistys) on pitänyt lähteä pakoon Lahteen, Kotkaan tai Helsinkiin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: