Apinan raivolla


Kouvolan menot ovat kasvaneet nopeammin kuin verotulot ja valtionosuudet. Siksi Kouvolan taloudellinen tilanne on heikentynyt.
Kouvola tarvitsee kipeästi lisää rahaa. Se voi kerätä rahaa nostamalla kunnallisveroprosenttia tai palvelumaksujaan, ottamalla lainaa, irtisanomalla tai lomauttamalla henkilöstöään, myymällä omaisuuttaan tai vähentämällä tuottamiaan palveluita. Valtuusto päättää mitä tehdään.
Siksi minä haluan mukaan valtuustoon. Uskon, että seuraavan neljän vuoden aikana Kouvolassa joudutaan tekemään nippu ikäviä päätöksiä. Kunnallisveroa tullaan nostamaan, mutta se on vasta alkusoittoa. Lisäksi säästökohteita aletaan etsiä kunnan tuottamista palveluista. 
Valtuustossa ryhdytään apinan raivolla taistelemaan vähenevistä rahoista.  Näistä minä en säästäisi:
Kunta ei saa säästää palveluista, joissa säästöt aiheuttavat enemmän kustannuksia tulevaisuudessa. Näitä ovat esimerkiksi päihde-, mielenterveys- ja kouluterveydenhuolto.
Ennaltaehkäisy on järkevää. Tulevaisuuden säästöt saadaan satsaamalla tänään ennaltaehkäisyyn vaikkapa opetuksessa, terveyspalveluissa, sosiaalipalveluissa ja liikuntapalveluissa.
Heikoimmassa asemassa olevilta ei saa säästää. Palveluita on oltava saatavilla ihmisryhmille, jotka eivät välttämättä itse saa ääntään kuuluviin. Näitä ovat esimerkiksi lapset, syrjäytyneet ja maahanmuuttajat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: